Electrica, atacată politic! Planul de administrare, respins de acționari

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Electrica, atacată politic! Planul de administrare, respins de acționari

Se duc lupte mari la Electrica, de la listare fiind vânate cu insistență funcțiile de conducere. După asaltul de intervenții și presiuni de natură să trezească întrebări și nemulțumiri din partea acționarilor, temerile celor din interiorul Electrica, și nu numai, se confirmă.

Electrica

Planul de administrare al Consiliului de Administrație al Electrica a fost respins în AGA ordinară de astăzi, acționarii nefiind de acord nici cu sistemul de bonsuri și de remunerare pentru administratori. Nu este pentru prima dată când la Electrica se întâmplă astfel de situații de la listare. Societatea este bogată – 630 de milioane de euro în conturi– și sunt mulți cei care își doresc să ia locul administratorilor și directorului general, mai ales că lefurile sunt de top și Electrica este o societate de perspectivă. Asta dacă presiunile politice încetează și managementul – oricare ar fi acesta – se pune pe treabă!

Surse apropiate companiei spun că în interiorul Electrica tensiunile sunt mari și ca urmare a presiunilor din exterior, dar și a faptului că se bate pasul pe loc, întârziindu-se cu investițiile și alte măsuri în beneficiul companiei, spre nemulțumirea investitorilor.

În ultima perioadă, mai multe voci – printre care, cea mai sonoră a fostului ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu – au atras atenția asupra ingerințelor politice în conducerea companiilor energetice, Electrica fiind cea mai vânată.

gerea-620x330

Astăzi, în ziua când s-a desfășurat AGA Ordinară, a fost postată pe site-ul Electrica scrisoarea adresată de membrii Consiliului de Administrație ministrului Energiei, Andrei Gerea, în data de 18 august, în care se spune că “s-a observat de mai multe ori că Statul Român, prin MEIMMA, în calitate de acționar, dorește să păstreze un control asupra Electrica”. Printre acuzațiile aduse Ministerului Energiei este că a încercat să influențeze procesul de nominalizare a administratorilor filialelor Electrica. Prezentăm în cele urmează Scrisoarea CA Electrica adresată ministrului Energiei Andrei Gerea, cu observațiile administratorilor.


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *