Audieri în Parlament. Sebastian Burduja a primit aviz pozitiv pentru postul de ministru al Energiei

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Audieri în Parlament. Sebastian Burduja a primit aviz pozitiv pentru postul de ministru al Energiei

Sebastian Burduja a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Energiei, cu 38 voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivă” şi nicio abţinere.

„România, şi nu doar România, se confruntă cu o trilemă energetică. Deci, avem trei deziderate care nu se pot îndeplini întotdeauna în acelaşi timp. Pe de o parte, siguranţă, şi eu numesc asta România sigură, în care ne asigurăm securitatea, resurse energetice, dar, pe de altă parte, e România verde, deci o energie cât mai curată. Şi, în al 3-lea rând, România competitivă, deci un preţ al energiei cât mai redus. Cu această trilemă, repet, nu ne confruntăm doar noi, se confruntă orice economie de piaţă liberă, orice economie europeană, în principal”, a declarat Sebastian Burduja, la audieri, citat de Agerpres.

În opinia lui,  “România este datoare să investească în sectorul energetic”. “Dacă ar fi să avem o reţetă, ar fi investiţii, investiţii, investiţii. Asta se reflectă şi în planurile asumate de România, se reflectă şi în fondurile aflate la dispoziţia României, deci nu este o chestiune de lipsă de bani. Se reflectă în planurile Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara, companii care au înţeles că trebuie să se diversifice, să se ancoreze în noua economie şi noile tehnologii”, a spus Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *