Avertisment! Vlăsceanu, ACUE: “Lucrurile merg din inerţie în sectorul energetic… Se fac deja pariuri cât timp mai durează până când vom avea o cădere, un black-out”

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Opinii / Analize
Prima Pagina Energie Electrica si termica Avertisment! Vlăsceanu, ACUE: “Lucrurile merg din inerţie în sectorul energetic… Se fac deja pariuri cât timp mai durează până când vom avea o cădere, un black-out”

Lipsa unei viziuni şi a unei strategii în sectorul energetic va duce inevitabil la căderea sistemului şi la pene generale, iar specialiştii chiar îşi dau cu părerea când ar putea avea loc primul eveniment de acest gen, a declarat, Silvia Vlăsceanu, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), la o conferință de specialitate organizată de ziarul Bursa.

” Lucrurile merg din inerţie în sectorul energetic şi nu vor putea merge aşa la infinit. Se fac deja pariuri cât timp mai durează până când vom avea o cădere, un black-out. Mai ales că pleacă specialiştii din sistem, iar în locul lor nu vin oameni cu aceeaşi experienţă. Să nu ne facem mari iluzii că strategia energetică va aduce ceva nou sau va rezolva ceva, iar documentul care va fi postat sau este în dezbaterea grupurilor parlamentare în acest moment este acelaşi, cosmetizat pe ici, pe colo, acelaşi care a fost publicat şi acum un an, şi acum doi ani. Nu vine să pună degetul pe rană şi să zică “Mâine ne apucăm de 3 şi 4 (reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă – n.r.), poimâine facem Tarniţa. Sunt doar nişte idei generale, acelaşi concept în care nu se ia o decizie politică. Investitorii nu vor şti ce îşi propune România”, a spus Vlăsceanu, citată de Agerpres, în conferinţa “Energia în priză” organizată de ziarul Bursa.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *