Avionul Solar Impulse 2 a traversat Atlanticul alimentat cu energie solară

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Avionul Solar Impulse 2 a traversat Atlanticul alimentat cu energie solară

Avionul Solar Impuls 2 a traversat Atlanticul cu succes, singurul „carburant” utilizat fiind energia solară. „Nu pot să realizez, este fantastic”, a exclamat pilotul elvețian, Bertrand Piccard, comunicând cu centrul de control al avionului din Monaco, în direct pe internet, scrie Agerpres.

IMG-20160623-WA0025

Pentru prima oară în istoria aviației, un avion alimentat cu energie solară a traversat Oceanul Atlantic. Zborul de trei zile a luat sfârșit joi, la Sevilla, în sudul Spaniei, relatează AFP.

Proiectul este finanțat prin parteneriate cu firme private sau donații ale unor persoane particulare. Avionul urmează să mai facă o escală în Egipt, întorcându-se apoi în Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), de unde a plecat în 9 martie 2015. Pentru înconjurul Pământului, Bertrand Piccard și compatriotul său, Andre Borschberg, alt aventurier și militant pentru energii curate, se schimbă la maneta avionului.

Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB, a remarcat că ABB oferă o gamă vastă de produse și soluții, care cresc eficiența sistemelor de transport, reducând, în același timp, impactul asupra mediului.

“Solar Impulse reprezintă doar etapa de deschidere a unei noi epoci de aur a transportului ecologic. Vedem noi oportunități uriașe în domeniul transportului durabil. Evoluțiile tehnologice recente deschid calea spre progrese majore în domeniul eficienței energetice și a productivității. Noi abia am început să realizăm întregul potențial al acestor schimbări”, a spus Spiesshofer

Cei doi aviatori au anunțat crearea unui Comitet internațional pentru tehnologii curate, al cărui rol va fi să devină „un interlocutor credibil pentru toți cei care vor să știe cum să utilizeze aceste tehnologii”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *