Bege, ANRE: România trebuie să recâștige încrederea investitorilor din industria energiei regenerabile. E nevoie de stabilitate și predictibilitate în legislație

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Bege, ANRE: România trebuie să recâștige încrederea investitorilor din industria energiei regenerabile. E nevoie de stabilitate și predictibilitate în legislație

România trebuie să recâștige încrederea investitorilor din industria energiei regenerabile, a declarat Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, Speaker la Conferința WindEurope2019, ca răspuns la întrebarea Care este dorința ta (Autorității – n.r.) în ce privește sectorul regenerabilelor?

Avem nevoie de stabilitate și predictibilitate în legislație, a mai spus Bege, adăugând că din 2011 și până în 2016 au fost cel puțin două puțin două schimbări legislative pe an în ce privește schema de sprijin, iar după 2016 câte o schimbare anual, ultima fiind operată în vara anului trecut.

Trebuie să investim în tehnologie și digitalizare că să putem folosi mai bine rețelele pe care le avem la dispoziție. În Spania durează 4 ani să construiești o linie nouă, cu autorizațiile aferente, și câteva luni să faci o centrală nouă pe regenerabile, a precizat Santiago Marin, Director Red Eléctrica de España, adăugând că, în Spania, energia eoliană este deja folosită la echilibrarea rețelei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *