Bogdan Chirițoiu: Legislaţia pe Energie va fi revizuită în cursul acestui an. Pentru investiţii noi am rezolvat deja problema contractelor bilaterale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Bogdan Chirițoiu: Legislaţia pe Energie va fi revizuită în cursul acestui an. Pentru investiţii noi am rezolvat deja problema contractelor bilaterale

În general, legislaţia pe Energie va fi revizuită, în cursul acestui an, a declarat Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței, la un eveniment organizat de RWEA.

“Pentru investiţii noi am rezolvat deja problema contractelor bilaterale. Ele sunt prevăzute într-una dintre modificările legislative de anul trecut şi am toată convingerea că actuala majoritate parlamentară va susţine Ordonanţa Guvernului din anul anterior. Contractele pentru diferenţă sunt în lucru la Ministerul Energiei într-un program de asistenţă tehnică. O să contribuim şi noi la momentul oportun”, a precizat Chirițoiu.

Contractele pentru diferență pot fi un stimul pentru investițiile în sectorul regenerabilelor. Se lucrează la  Ministerul Energiei, în colaborare cu BERD. Avem termen de finalizare 18 luni, dar ne dorim să reducem acest termen, a declarat, la rândul său, George Niculescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

Bogdan Chirițoiu și George Niculescu au fost invitați, în calitate de Speakeri, la evenimentul de lansare a Codului de Bune Practici pentru energia regenerabilă organizat de Asociația  Română pentru Energie Eoliană din România – RWEA.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *