Borza a denunțat contractul CET Govora cu Uzinele Sodice Govora

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Borza a denunțat contractul CET Govora cu Uzinele Sodice Govora

Euro Insol, administratorul judiciar al CET Govora, comunică că a denunţat, începând cu 1 august, contractul de furnizare de abur industrial către Uzinele Sodice Govora (USG), cel mai mare producător de sodă din România. „Această decizie a fost impusă de situația dezastruoasă în care se găsește CET Govora ca efect al încheierii și derulării unor contracte comerciale prejudiciabile. La momentul deschiderii procedurii insolvenței, 9 mai 2016, CET Govora înregistra capitaluri proprii negative de 29 milioane lei, pierderi de 300 milioane lei și datorii de peste 400 milioane lei”, se arată într-un comunicat transmis de Euro Insol.

borzaPotrivit acestuia,  pe relația contractuală cu USG, CET Govora a livrat constant în cei 10 ani de derulare a contractului, abur industrial la un preț mult mai mic decât prețul de cost sau prețul reglementat de ANRE. Prețul contractual era de doar 78 lei Gcal în condițiile în care prețul reglementat era de 106 lei Gcal și pretul de cost de 130 lei Gcal. Creșterea prețului contractual pe intervalul de referință 2006-2016 nu a fost de natură să acopere nici măcar inflația. Astfel, CET Govora a înregistrat pierderi prin raportare la indicele de inflatie de 39 milioane euro, respectiv 30 milioane euro ca diferență între prețul reglementat de ANRE și prețul contractual sau 64 milioane euro ca diferență între prețul de cost și prețul contractual”, precizează Euro Insol.

Uzinele Sodice Govora sunt deţinute de grupul polonez Ciech, din decembrie 2006.

Citește și: Respins de creditori, Borza face previziuni sumbre: FALIMENT la CET Govora în 6 luni și la CEH într-o lună. INSOLVENȚĂ la CE Oltenia în 6 luni


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *