Burduja: Am semnat o scrisoare de intenție cu Lockheed Martin, un prim pas pentru dezvoltarea tehnologiei de producție a bateriilor în România

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Burduja: Am semnat o scrisoare de intenție cu Lockheed Martin, un prim pas pentru dezvoltarea tehnologiei de producție a bateriilor în România

Ministrul Energiei, Sebastian Burdujă, anunță semnarea la Boston a unei scrisori de intenție cu Lockheed Martin, companie americană de top în domeniile aerospațial, militar și energetic.

Este un prim pas pentru dezvoltarea tehnologiei de producție a bateriilor în România. Și nu orice fel de baterii, ci bateriile de ultimă generație produse de Lockheed Martin, GridStar Flow (baterie de flux redox), o soluție inovatoare de stocare a energiei la scară largă pentru aplicații utilitare, comerciale, industriale și militare. Este o tehnologie rentabilă și eficientă pe termen lung, cu o durată de viață operațională de 20 de ani și care, foarte important, nu depinde de materii prime critice și este prietenoasă cu mediul, potrivit unei postări pe pagina de facebook a ministrului.

Compania americană caută să stabilească parteneriate strategice pentru a dezvolta capacități de producție GridStar Flow pe piețele din întreaga lume. Au ales să exploreze România datorită poziției strategice, a capacității de producție, a competențelor inginerilor noștri, dar mai ales pentru că avem potențialul de a deveni lider european în domeniul securității energetice și al stocării energiei pe termen lung. Toate acestea înseamnă locuri de muncă bine plătite, prestigiu și exporturi de valoare adăugată mare pentru România. Am vazut cu ochii noștri o asemenea capacitate de stocare în baterii lângă Boston. Funcționează perfect, la standardele Lockheed Martin, comunică Burduja.

Putem astfel dezvolta în țara noastră o unitate de producție care va deveni un furnizor unic de flux GridStar în Uniunea Europeană și în regiune. Stocarea în baterii este tot mai importantă pentru sistemul energetic național, în contextul creșterii ponderii de producție intermitentă a energiei din surse regenerabile, precizează el.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *