Burduja: Visul meu ar fi să facem din România un pionier în noile tehnologii privind hidrogenul și stocarea carbonului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Burduja: Visul meu ar fi să facem din România un pionier în noile tehnologii privind hidrogenul și stocarea carbonului

România ar putea deveni un pionier în noile tehnologii privind hidrogenul și stocarea carbonului. Visul meu ar fi să facem din România un pionier, un înainte-mergător în aceste noi tehnologii, așa cum am reușit la hidrogen să avem prima schemă de ajutor de stat aprobată la nivel european, a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la dezbaterea „Gazele viitorului. Hidrogenul și stocarea carbonului în energetica românească”, organizată de Asociația Energia Inteligentă.

Întrebat care este viziunea Ministerului Energiei având în vedere tendința observată pe plan european vizavi de condițiile rigide de finanțare a gazului natural, chiar dacă el este admis drept combustibil de tranziție, iar pe de altă parte cerința Net Zero impune o nevoie de decarbonizare și în sectorul gazelor naturale și prin aportul gazelor verzi, ministrul Burduja a răsouns: „În ceea ce privește Carbon Capture Storage, cu siguranță este o nevoie și în sectorul energetic și în sectorul industrial. Este un subiect de interes la nivel european. Am avut discuții la Atena, săptămâna trecută, la o reuniune interministerială dedicată Europei de Est și de Sud, în care s-a pus această problemă și sigur că România a venit și a spus că ne-am dori foarte mult să putem finanța infrastructura de gaze – și ne-am lovit de un refuz aproape total de finanțare din Fondul pentru Modernizare”, citat de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *