Burse de 500 de lei lunar, cazare și masă, pentru elevii care vor să învețe meseria de instalator pentru instalații încălzire centrală

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Burse de 500 de lei lunar, cazare și masă, pentru elevii care vor să învețe meseria de instalator pentru instalații încălzire centrală

Absolvenții claselor a VIII-a care vor să învețe meseria de instalator pentru instalații încălzire centrală se mai pot înscrie până mâine, 28 iulie, în clasa de învățământ profesional dual, anunță compania municipală Termoenergetica București. Clasa este organizată de către  Termoenergetica în parteneriat cu Primăria Sector 3 și Colegiul Tehnic “Anghel Saligny“.

Elevii vor benefica de o bursă oferită de operatorul economic de 300 lei/lună, de o bursă de stat în valoare de 200 lei/lună, precum și de premii pentru stimularea performanțelor de 200 lei/semestrial. De asemenea, sunt decontate cheltuielile cu cazarea (maxim 210 lei/lună), masa în perioada de practică, elevii urmând să primească pe lângă rechizitele necesare pe perioada practicii, echipamente de lucru și protecție, precum și asigurare în caz de accident, precizează Termoenergetica.

Toate beneficiile financiare sunt susținute de către companie și sunt complementare stimulentelor oferite de Ministerul Educației.

”În contextul dezechilibrului forței calificate de muncă existent pe piața din România, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a ales să se implice activ și să ofere șansa tinerilor de a avea un viitor sigur. Clasa va avea 28 de locuri dedicate celor care vor să învețe meseria de sudor sau de instalator instalații incălzire centrală. Pe langă șansa de a avea un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor, CMTEB oferă elevilor o serie de beneficii pe toată durata studiilor, conform legii. Toate beneficiile financiare sunt susținute de către CMTEB și sunt complementare stimulentelor oferite de către Ministerul Educației și Cercetării”, a declarat Claudiu Crețu, Director General CMTEB.

Se pot înscrie absolvenții claselor a VIII-a cu situația scolară încheiată (fără corigențe), indifferent de localitatea de reședință. Înscrierea nu este condiționată de promovarea examenelor din cadrul Evaluării Naționale. Absolvenții învățământului obligatoriu care întrerup studiile pot fi cuprinși într-un program de învătămant dual, în vederea dobândirii unei calificări profesionale, până când împlinesc vârsta de 26 de ani.

Detalii suplimentare sunt disponibile la adresa https://www.cmteb.ro/files/Cariere_Invatamantdual.pdf


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *