Carieră în industria energetică 2019, în desfășurare la UPB. Răzvan Nicolescu recomandă studenților: “Îndrăzniți să credeți în voi! Uitați-vă la trenduri, important este să fiți conectați. Învățați, să aveți un bagaj tehnic solid. Mi-aș dori să reușiți în România, sunt multe oportunități”

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Carieră în industria energetică 2019, în desfășurare la UPB. Răzvan Nicolescu recomandă studenților: “Îndrăzniți să credeți în voi! Uitați-vă la trenduri, important este să fiți conectați. Învățați, să aveți un bagaj tehnic solid. Mi-aș dori să reușiți în România, sunt multe oportunități”
  • Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica București: “Nu putem avea creștere economică fără resurse umane. Pentru următorii 10 ani, este nevoie de 300.000 de ingineri în România”
  • George Butunoiu, renumit specialist în recrutare din România, le-a spus studenților să se ocupe de networking

Cel mai mare eveniment de carieră – Conferința: Carieră în industria energetică 2019, organizat de SIER București Tineret se desfășoară, săptămâna aceasta, la Universitatea Politehnica din București. În calitate de Partener media, am onorat invitația organizatorilor și ne-am alăturat studenților interesați să afle cât mai multe informații despre cariera lor, despre diferitele opțiuni oferite de facultate, dar mai ales să vadă cu ce oferte se prezintă companiile și să interacționeze cu reprezentanții celor mai mari societăți din domeniu.

După ce în prima zi a evenimentului, peste 250 persoane au aflat informații despre stagiile de practică, alte câteva sute de studenți au dorit să asculte ieri mesajele reprezentanților UPB, precum și ale speakerilor invitați.

“Nu putem avea creștere economică fără resurse umane. Pentru următorii 10 ani, este nevoie de 300.000 de ingineri în România”, a fost mesajul pe care Rectorul Universității Politehnica București, Mihnea Costoiu, îl transmite în societate pe toate palierele. El le-a recomandat studenților să se implice în asociații, să câștige competențe.

Răzvan Nicolescu, Executive Lead Advisor Deloitte, fost ministru al Energiei, i-a îndemnat pe studenți să învețe pe toată perioada facultății, să aibă un bagaj tehnic solid și să se gândească foarte bine când aleg primul loc de muncă. “Îndrăzniți să credeți în voi! Uitați-vă la trenduri, important este să fiți conectați. Să fiți atenți la digitalizare (cum se combină sectorul energetic cu digitalizarea) și decarbonare, ce se întâmplă ca urmare a schimbărilor climatice. Cu cât veți avea mai multe preocupări, va fi mai ușor să reușiți. Mi-aș dori să reușiți în România, sunt multe oportunități”,  a spus Nicolescu.

George Butunoiu, renumit specialist în recrutare din România, le-a recomandat studenților să se ocupe de networking. Cultura generală, studiul se vede în primele două minute de discuție cu un posibil angajator, le-a spus Butunoiu.

George Darie, Prorector, a anunțat că Facultatea de Energetică lansează un pachet opțional de cursuri de programe de business pentru firme. Accesul va fi gratuit.

Peste 400 studenți și tineri ingineri s-au înregistrat online la Conferința: Carieră în industria energetică 2019. Pe parcursul celor 6 zile, se desfășoară  4 workshop-uri de dezvoltare personală, cu 20 de prezentări ale principalelor companii din domeniul energetic, 4 vizite tehnice la obiective energetice și societățile partenere se prezintă cu 8 standuri. Au confirmat participarea un număr foarte de mare de companii, respective: Rompetrol – KMG International, Enel România, Adrem, Nuclearelectrica, E.ON, Schneider Electric, Romelectro, NX Data, CE Oltenia, Energobit, Siemens Romania, Eximprod, Monsson Group, Voith Group, ABB Romania.

Citește și: https://www.investenergy.ro/investenergy-recomanda-peste-400-studenti-si-tineri-ingineri-vin-la-conferinta-cariera-in-industria-energetica-20-companii-isi-vor-prezenta-ofertele-de-practica-angajare/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *