‘Cartel Alfa’ cere Guvernului să ia urgent măsuri pentru revigorarea Sistemului Energetic Naţional

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ‘Cartel Alfa’ cere Guvernului să ia urgent măsuri pentru revigorarea Sistemului Energetic Naţional

• Bogdan Hossu sare în apărarea CE Oltenia: să dispară tratamentul discreţionar pe piaţa de energie

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa solicită Guvernului să adopte, în regim de urgenţă, un set de măsuri necesare pentru revigorarea Sistemului Energetic Naţional (SEN).

Consiliul General al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa se arată profund îngrijorat de lipsa măsurilor necesare funcţionării în condiţii optime a Sistemului Energetic Naţional. Măsurile luate de Guvern în prezent cresc vulnerabilitatea SEN, creând efecte negative asupra economiei şi punând în pericol securitatea energetică. Pentru remedierea acestei situaţii, Executivul trebuie să ia, în regim de urgenţă, cinci măsuri economice, printre care se numără menţinerea cotei de piaţă a serviciilor de sistem la nivelul prevăzut de HG nr. 138/2013, respectiv 500 Mwh pentru SC Complex Energetic Oltenia SA, precizează Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, prin internediul unui comunicat.

Potrivit acestuia, Guvernul ar trebui să elimine şi obligaţia producătorilor de energie pe bază de cărbune de achiziţionare a Certificatelor Verzi pentru cantitatea de energie reprezentând consum propriu tehnologic.

Este necesară modificarea legislaţiei secundare, pentru ca SC Complex Energetic Oltenia SA să nu mai fie tratată discreţionar pe piaţa de energie, deoarece nu poate concura cu producătorii de energie verde, care sunt puternic subvenţionaţi. Nu în ultimul rând, este nevoie de crearea unui mix energetic necesar funcţionării optime a SEN, subliniază Hossu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.