Casa Verde Panouri Fotovoltaice revine. Ministrul Fechet: 93 de instalatori au depus solicitare de validare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Casa Verde Panouri Fotovoltaice revine. Ministrul Fechet: 93 de instalatori au depus solicitare de validare

Astăzi, 29 noiembrie, s-a închis sesiunea de validare a instalatorilor în cadrul programul de finanțare „Casa Verde Panouri Fotovoltaice”. “Au depus solicitare de validare un număr de 93 de instalatori. Bănuiesc că unii dintre ei au fost respinși în prima fază a sesiunii de validare, alții nu au depus o astfel de solicitare. Urmează foarte repede să evaluăm cele 93 de solicitări și să validăm, sper eu, un număr cât mai mare din aceștia, pentru a nu mai avea probleme în viitor”, a declarat ministrul ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, la finalul ședinței de guvern.

Am hotărât deschiderea unei noi sesiuni cu speranța că societatea comercială care a blocat acest program va renunța la judecată, a spus el, confirmând că s-a întâmplat acest lucru. Așa cum am anunțat în spațiul public, atât la Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și la Curtea de Apel Oradea au fost trimise cereri de renunțare la judecată, motiv pentru care aștept cu nerăbdare ca cele două instanțe să ia act de această cerere și să constate că litigiul între societatea reclamantă și Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu, a rămas fără obiect, a precizat Fechet.

„Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a făcut deja o solicitare atât către Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și către Curtea de Apel Oradea pentru a lua act cu celeritate de cererea ce renunțare la judecată pe care societatea respectivă a formulat-o. Este foarte adevărat că am anunțat și ministrul justiției despre această solicitare. Speranța mea este că cei 90.000 de români, mai corect, cele 90.000 de familii care așteaptă deblocarea acestui program să se poată bucura cât mai repede de panouri fotovoltaice și să le vadă instalate pe acoperiș”, a afirmat ministrul.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *