Câștiguri limitate pentru șefii Transelectrica. Ce remunerații a stabilit Ministerul Economiei pentru membrii Consiliului de Supraveghere

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Câștiguri limitate pentru șefii Transelectrica. Ce remunerații a stabilit Ministerul Economiei pentru membrii Consiliului de Supraveghere

Șefii de la Transelectrica nu mai pot spera la bonusurile anuale mult prea generoase de ordinul zecilor, respectiv sutelor de mii de euro pe care le încasau cu ceva ani în urmă. Vremea acestor recompense record a apus la Transelectrica, conducerea Ministerului Economiei respectând cu strictețe prevederile Legii 111/2016 ce aprobă OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

transelectrica

Potrivit unei Note privind stabilirea cuantumului remunerației membrilor de supraveghere, semnată de vicepremierul Costin Borc, transmisă spre aprobare în AGOA ce va avea loc la finele lunii în curs, membrii Consiliului de Supraveghere (CS) al Transelectrica vor primi o indemnizație fixă lunară, ce va fi de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de INS, pentru perioada august 2015 – iulie 2016.

Totodată, membrii CS vor beneficia si de o remunerație variabilă calculată pe baza indicatorilor de performanță, cuantumul maxim al acesteia neputând depăși 12 indemnizații fixe lunare, potrivit aceluiași document.

Astfel, la cererea Ministerului Economiei – acționarul majoritar al Transelectrica – indemnizațiile fixe și variabile ale membrilor CS au fost revizuite, urmând să se încheie acte adiționale la contractele de mandat.

Acționarii Transelectrica mai sunt solicitați să aprobe, prin vot majoritar, în ședința din 30 august, doi noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei. Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiiilor cu Mediul de Afaceri propune alegerea lui Dorin Alexandru Badea (Director Executiv Divizia de Trezorerie a Eximbank) și Manuel Costescu (Secretar de stat la Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat), selectați în urma finalizării procedurii potrivit OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Aceștia îi vor înlocui pe Carmen Neagu și Radu Ştefan Cernov, care au demisonat la finele anului 2015. În prezent, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica are 5 membri în funcție, respectiv: Dragoș Corneliu Zachia – președinte, Ovidiu Petrișor Artopolescu, Radu Bugică, Daniel – Cristian Pîrvulescu și Costin Mihalache – membri.

Compania Națională de Transport a Energiei Electrice – Transelectrica este administrată în sistem dualist, de un Directorat, sub supravegheerea unui Consiliu de Supraveghere. Cei șapte membri ai Consiliului pot fi acționari ai societății și sunt numiți de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.