CE Hunedoara primește prima tranșă din ajutorul de stat individual de salvare

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Hunedoara primește prima tranșă din ajutorul de stat individual de salvare

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice și Complexul Energetic Hunedoara (CEH) au semnat, în data de 16.07.2015, convenția privind acordarea către CEH a primei tranșe – în valoare de 98,4 milioane de lei, din ajutorul de stat individual de salvare, comunica ministerul. Suma aferentă tranșei întâi urmează a fi utilizată pentru cheltuielile curente și pentru achiziționarea deficitului de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, astfel încât CEH să răspundă cerințelor HG nr. 780/2006.

”Astăzi am făcut încă un pas important pe drumul către salvarea Complexului Energetic Hunedoara. Este un demers pe care ni l-am asumat și pe care îl facem pentru un actor strategic al Sistemului Energetic Național. Ne dorim să salvăm complexul, care are un rol incontestabil în asigurarea securității energetice. De asemenea, nu pierdem din vedere nici impactul social și economic avut de deciziile referitoare la soarta CEH asupra Văii Jiului”,a declarat Bogdan Badea, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

O a doua tranșă, de 68,5 milioane de lei, urmează să completeze sumele de care complexul are nevoie pentru efectuarea cheltuielilor curente minime de susținere a activităților pe o perioadă de 6 luni de la acordare.
Pentru a beneficia de ajutorul de stat individual de salvare, Complexul Energetic Hunedoara urmează să prezinte un program de restructurare care trebuie avizat și de Comisia Europeană. De asemenea sumele primite nu pot fi utilizate în sectorul cărbunelui, compania asumându-și obligația de a separa legal activitatea de minerit de restul activităților desfășurate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *