CE Hunedoara se va diviza în două entităţi care vor include câte o termocentrală

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Hunedoara se va diviza în două entităţi care vor include câte o termocentrală

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) , aflat în procedură de insolvenţă, se va diviza în două entităţi care vor include câte o termocentrală, din cele două pe care le are acum unitatea economică, procesul urmând să fie încheiat în luna septembrie, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Prima societate rezultată din divizarea CEH va avea în componenţă termocentrala de la Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. Cea de-a doua entitate va fi formată din termocentrala de la Mintia, care se doreşte să treacă fie în subordinea Consiliul Judeţean Hunedoara, fie a Consiliului Local Deva, pentru a fi exploatată separat.

„Practic, din Complexul Energetic Hunedoara vor rezulta două entităţi – una se va duce către autorităţile locale, iar una va fi, în continuare, în patrimoniul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Mă aştept ca propunerea de separare să fie finalizată în august, ulterior, în septembrie, să finalizăm această problemă”, a afirmat ministrul Economiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres.

CEH se, fiind format din termocentralele Mintia şi Paroşeni şi minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.