CEO cere șefilor de la Minprest să încheie și alte contracte

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEO cere șefilor de la Minprest să încheie și alte contracte

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a cerut șefilor Minprest să găsească soluții pentru a rămâne în piață fără să mai depindă exclusiv de compania energetică. Minprest este o societate comercială de sine stătătoare care trebuie să încheie contracte cu orice alți beneficiari pentru a-și asigura continuitatea activității și să nu se limiteze doar la relațiile contractuale cu CE Oltenia, susțin reprezentanții companiei.

21612

În cadrul planului de reorganizare, restructurare și eficientizare a activității CE Oltenia sunt cuprinse o serie de măsuri cuantificate financiar pentru reducerea costurilor de producție în perioada 2016-2020, în vederea încadrării în prețul de vânzare prognozat. Una dintre măsuri se referă la reevaluarea contractelor de prestări servicii în funcție de necesitățile activităților desfășurate în cadrul companiei. Această măsură se aplică inclusiv contractelor comerciale de prestări servicii încheiate cu Minprest, se precizează într-un comunicat al CE Oltenia.

Conducerea Minprest a anunţat că va fi nevoie de disponibilizarea a circa 800 de salariaţi după ce compania energetică a cerut reducerea cu aproape jumătate a bugetului pe anul în curs.

CE Oltenia, în calitate de acționar majoritar, solicită Consiliului de Administrație și conducerii executive a Minprest să evalueze situația companiei foarte atent, în vederea găsirii celor mai bune soluții de continuitate și eficiență economică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.