CE Oltenia, gazda unei întâlniri a ataşaţilor pentru energie de la Bruxelles

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia, gazda unei întâlniri a ataşaţilor pentru energie de la Bruxelles

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a găzduit, ieri, o întâlnire informală a ataşaţilor pentru energie de la Bruxelles. Au participat persoane din 23 de tari, carora le-a fost prezentat fluxul tehnologic de producere a energiei electrice pe baza de carbune si importanta carbunelui in sistemul energetic romanesc pentru urmatoarea perioada de timp. Participantii au avut ocazia de a vedea cum functioneaza proiectele de mediu implementate, gradul de automatizare actual permitand monitorizarea permanenta a valorilor emisiilor de gaze cu efect de sera (GES), in camerele de comanda ale grupurilor enegetice.

In cadrul acestei actiuni, s-a vizitat Electrocentrala Rovinari si  o exploatare miniera de suprafata – Cariera Rosia. De asemenea, membrilor delegatiei le-a fost prezentata exploatarea miniera de la Rosia si zonele eliberate de sarcini tehnologice, care au fost reconstruite, ecologizate si redate in circuitul silvic.

Suntem convinsi ca, in urma celor vizualizate la fata locului, atasatii pentru energie vor putea confirma la Bruxelles ca, in Romania, energia electrica produsa pe baza de lignit a redus masiv efectele negative ale activitatii miniere si respecta angajamentele de mediu asumate prin Tratatul de Aderare, sustin reprezentantii CE Oltenia intr-un comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.