CE Oltenia, profit de 250 de milioane de lei în acest an

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia, profit de 250 de milioane de lei în acest an

În acest an, Complexul Energetic Oltenia poate obţine un profit de 230-250 de milioane de lei. Producţia de energie electrică va creşte de la 13,2 TWh la circa 15 TWh, a declarat Sorin Boza, directorul general al companiei, la Târgul de energie AFEER.

„Este primul an pe care CE Oltenia îl va încheia pe profit, după trei ani de pierderi. Estimăm la finele acestui an un profit de 230-250 de milioane de lei, nu numai din preţul ridicat, ci şi dintr-o serie de acţiuni pe care CE Oltenia le are în derulare şi le vom continua anul următor, din scăderea costurilor de producţie”, a afirmat Boza, prezent la deschiderea Târgului Naţional de Energie, organizat de Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan, profitul Complexului Energetic Oltenia este esenţial pentru a da credibilitate companiei în faţa băncilor. „Dezideratul este ca la Oltenia să facem profit în primul rând pentru a da credibilitate acestei companii vizavi de bănci. Avem de rambursat credite luate pentru realizarea condiţiilor de mediu la toate instalaţiile şi urmează ani grei, ani de graţie. Nu mărimea profitului ne interesează foarte mult, ci să realizăm programul de mentenanţă şi de investiţii, întrucât CE Oltenia este necesar pentru siguranţa sistemului energetic. Toate instalaţiile trebuie să răspundă concret şi la timp atunci când le vom cere”, a spus Boza.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *