CE Oltenia a publicat lista disponibilizaților

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic CE Oltenia a publicat lista disponibilizaților

CE Oltenia a publicat lista nominală a personalului afectat de planul de disponibilizare în 2016 – 802 angajați-  cu solicitarea expresă ca orice sesizări de neconformitate să fie transmise direct Președintelui de Directorat, Ionel Ilie. Cazurile vor fi analizate, iar rezultatele cercetărilor vor fi, de asemenea, făcute publice pe site-ul companiei, anunță reprezentanții societății.

CE-Oltenia-2La întrebarea adresată de InvesTenergy dacă este mulțumită de mersul restructurărilor în minerit, Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei a declarat: “Este loc de mult mai bine. Am aprobat planuri de restructurare, însă în minerit, precum și în celelalte activități, există o presiune pe costul de producție a personalului indirect productiv. Ca să crească competitivitatea produselor, respectiv a cărbunelui, ar fi trebuit ca în cadrul restructurărilor, persoanele disponibilizate să fie cele din servicii conexe. Din păcate, nu se întâmplă așa, criteriul majoritar fiind cel la cerere, au plecat cei care lucrează propriu zis în producție, adică minerii. Efectul maxim dorit este să rămână personalul direct productiv și să se reducă numărul persoanelor de la servicii conexe: resurse umane, juridic, administrativ, aprovizionare etc”. “Trebuie regândite alte scheme, să se redistribuie personalul în cadrul companiei, de la neproductiv la productiv, în măsura în care se poate face acest lucru! Conducerile societăților nu au negociat corect cu sindicatele, deși știau foarte bine situația. În Comitetul de mine, am semnalat costuri cu forța umană pe tona produsă foarte mari, care provin din zonele neproductive. Vor trebui regândite organigrame astfel încât să se compenseze faptul că aceste restructurări nu și-au atins sută la sută scopul. Tocmai de aceeea am cerut, în cadrul Comitetului de mine, o analiză de detaliu privind persoanele propuse pentru disponibilizare ca să vedem eficiența măsurilor luate”, a afirmat Corina Popescu.

Reprezentanții CE Oltenia au precizat că la nivelul companiei nu au fost primite solicitări pentru publicarea listei cu disponibilizații.

Puteți vizualiza Lista nominal a personalului afectat de planul de disponibilizare AICI


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.