CEH: Protestul minerilor a periclitat funcţionarea termocentralelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic CEH: Protestul minerilor a periclitat funcţionarea termocentralelor

Cererile minerilor protestatari nu pot fi soluţionate de către angajator deoarece conturile societăţii sunt blocate, după ce Complexul Energetic Hunedoara a fost scos din insolvenţă.”Nemulţumirile salariaţilor sunt, în parte, obiective, însă nu pot  fi soluţionate de către angajator în contextul în care, printr-o decizie a instanţei, societatea a fost scoasă din insolvenţă, moment în care conturile societăţii au fost blocate, nu înainte de a fi executate silit de către creditori, cu sume importante de bani”, se precizează într-un comunicat al companiei, scrie News.ro

ce hunedoaraPotrivit CEH, la Exploatarea Minieră Lupeni s-au înregistrat pierderi, din cauza protestelor minerilor. ”În zilele de 4 şi 5 ianuarie, producţia de cărbune planificată a fi realizată la E.M. Lupeni se ridica la aproximativ 2.000 tone, iar nerealizarea acesteia a periclitat grav  siguranţa aprovizionării ritmice cu cărbune a termocentralelor şi chiar funcţionarea acestora dată fiind perioada de iarnă în care, în orice moment, Dispeceratul Energetic Naţional poate solicita  CEH realizarea serviciilor tehnologice de sistem. Recuperarea producţiei aferente acestor două zile rămâne în sarcina conducerii executive a Sucursalei Exploatarea Minieră Lupeni, care va proceda în acest sens, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare”, se menționează în comunicat.

Potrivit News.ro, zeci de mineri din schimbul întâi şi al doilea de la Mina Lupeni din Valea Jiului au refuzat, miercuri, să intre în subteran, nemulţumiţi că reprezentanţii conducerii Complexului Energetic Hunedoara au decis întreruperea temporară a activităţii personalului auxiliar. Trei lideri de sindicat din Valea Jiului au intrat în greva foamei, cerând demisia conducerii comapniei. Joi dimineaţă, aproximativ 50 de mineri din schimbul întâi de la Mina Lupeni au mers la Petroşani, unde au protestat în curtea sediului CEH, cerând demisia conducerii companiei. Alţi peste 20 de mineri din Valea Jiului au intrat în greva foamei, alăturându-se celor trei lideri de sindicat care au adoptat această formă de protest miercuri seară. Minerii din Valea Jiului au renunţat, joi după-amiază, la proteste, însă trei lideri de sindicat care au intrat în greva foamei miercuri după-amiază îşi continuă acţiunea şi cer demisia conducerii societății.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *