Cel mai mare parc eolian din Europa, construit de Statkraft și Nordic Wind

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Cel mai mare parc eolian din Europa, construit de Statkraft și Nordic Wind

Cel mai mare parc terestru de turbine eoliene din Europa va fi construit de grupul energetic de stat norvegian Statkraft  împreună cu mai mulţi parteneri,investiția ridicându-se la 1,1 miliarde de euro, informează Bloomberg, preluat de Agerpres.

„Aceasta este cea mai mare investiţie în energia eoliană din Norvegia şi cel mai mare proiect terestru de energie eoliană din Europa. Va produce suficientă energie pentru a asigura electricitatea şi încălzirea pentru 170.000 de gospodării din Norvegia”, a declarat preşedintele Statkraft, Christian Rynning-Toennesen, citat de Agerpres.

Amplasat în regiunea Fosen, centrul Norvegiei, viitorul parc va fi compus din şase ferme de turbine eoliene cu o capacitate combinată de 1.000 MW.  Turbinele vor fi livrate de către firma daneză Vestas.Lucrările de construcţie vor începe în al doilea trimestru al acestui an şi se vor finaliza în 2020.

Statkraft va deţine 52,1% din acţiunile acestui proiect,  Nordic Wind –  o companie care este sprijinită de fondul Credit Suisse Energy Infrastructure Partners va deţine o participaţie de 40%. Alt partener la acest proiect este compania norvegiană de utilităţi Troenderenergi AS.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *