Șapte firme din Grupul Vestas Wind Systems, preluate de o companie din Grupul Ingka din Olanda

Publicat pe Categorii Eolian, Flux energetic
Prima Pagina Regenerabile Eolian Șapte firme din Grupul Vestas Wind Systems, preluate de o companie din Grupul Ingka din Olanda
  • Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care IRI Investments SRL preia unele companii din România aparţinând Grupului Vestas Wind Systems. Cele şapte companii preluate de către IRI Investments SRL activează în domeniul producerii şi comercializării de energie eoliană.

În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal, se precizează într-un comunicat transmis de Consiliul Concurenței.

IRI Investments SRL este o companie de tip holding, deţinută de Ingka Investments B.V., Olanda, care aparţine Grupului Ingka, ce operează în România două direcții de business: comercializarea mobilei, articolelor de iluminat şi a celor de uz casnic şi investiţii în sectorul forestier.

Grupului Vestas activează, în principal, în industria energiei eoliene, fiind unul dintre cei mai importanţi producători de turbine eoliene şi servicii conexe, la nivel global.În România, Grupul Vestas operează în domeniul furnizării de turbine eoliene şi serviciilor conexe, prin intermediul Vestas CEU România SRL.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.