Centenarul Consiliului Mondial al Energiei și al CNR-CME va fi celebrat pe 15 noiembrie, la UNST Politehnica București

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Centenarul Consiliului Mondial al Energiei și al CNR-CME va fi celebrat pe 15 noiembrie, la UNST Politehnica București

CNR – CME organizează miercuri, 15 noiembrie, conferința cu tema Perspectiva românească privind tranziția sectorului energiei. Un eveniment dedicat celebrării centenarului Consiliului Mondial al Energiei – CME. Acesta se va desfășura la Biblioteca Centrală a  Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

Consiliul Mondial al Energiei (CME) a dezvoltat – în cursul celor 100 de ani de existență – multe studii de profil pentru dezvoltarea căilor și instrumentelor de identificare a soluțiilor de depășire a crizelor, respectiv de soluționare a provocărilor pe care acest sector esențial pentru viața cetățenilor planetei le-a întâlnit. În plus, o preocupare constantă a fost și rămâne scrutarea viitorului în încercarea de rezolvare a trilemei energiei, definită conceptual chiar de CME.

Celebrarea Centenarului CME și, implicit a CNR-CME ca membru fondator al Organizației, coincide cu noi provocări într-un mediu instabil din punct de vedere geostrategic, cu efecte esențiale asupra piețelor de energie, al tranziției către neutralitate climatică și umanizarea adâncă a energiei ca serviciu social.

Evenimentul face parte din seria de evenimente gestionate de CNR-CME dedicate acestui jalon în dezvoltarea organizației mondiale.

Subiecte de interes:

• Rolul și istoria CME

• Poziția CNR ca reprezentant al României de la fondator la membru activ al CME

• Avantajele colaborării cu CME, informarea despre și înțelegerea condițiilor actuale din sector și a tendințelor de dezvoltare

• Sectorul românesc al energiei față-în-față cu schimbările majore impuse de tranziție

• Viitorul CNR-CME ca organizație profesională, generatoare de soluții utile pentru întregul sector al energiei utilizabile de autoritățile din domeniu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *