„Central Europe Top 500” Deloitte: România, printre campionii regionali la investiții

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic „Central Europe Top 500” Deloitte: România, printre campionii regionali la investiții

sus

România este una dintre cele mai atractive destinații pentru investiții, cele mai mari companii din țară prezente în Top 500 realizat de Deloitte înregistrând o rată medie anuală de creștere a veniturilor de 5,3%, comparativ cu numai 0,3% cât a fost media pe regiune.

România este plastă pe locul 4 la numărul companiilor românești prezente în top, respectiv 46. Un număr de 30 de companii românești au urcat în clasament față de anul anterior și 8 companii noi au intrat în clasament.

‘Locul pe care România îl ocupă în Deloitte CE Top 500 reflectă, în mod cert, gradul de interes al investitorilor, precum și buna sa poziționare. Cu o creștere microeconomică constantă, România se situează printre campionii regionali în ceea ce privește creșterea economică. Este de așteptat ca această evoluție să continue, dar acest lucru depinde foarte mult de stabilitatea politică, legislativă și fiscală a țării, care reprezintă elemente-cheie pentru o dezvoltare semnificativă a mediului economic și de afaceri’, a declarat Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte România, citat de Agerpres.

Ediția a IX-a a raportului Deloitte Central Europe Top 500 include 18 țări din Europa Centrală și Ucraina (500 de companii, 50 de bănci și 50 de companii de asigurare).

Industria energiei și a resurselor a contribuit cel mai mult la poziția României în clasament, cu venituri cumulate de 18,943 miliarde de euro, urmată de industria de bunuri de larg consum și transporturi cu 13,378 miliarde de euro, industria prelucrătoare cu 9,526 miliarde de euro, tehnologie, media și telecomunicații cu 2,849 miliarde de euro și industria de sănătate cu 1,311 miliarde de euro.

Cea mai spectaculoasă creștere a înregistrat-o Auchan, care a urcat 217 de locuri până pe poziția 237, în timp ce Enel, Oscar Downstream și Interagro nu au mai intrat anul acesta în clasament, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *