Centrul RenewAcad din Rovinari a pregătit 54 de cursanți pentru meserii verzi

Publicat pe Categorii Eolian, Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian Centrul RenewAcad din Rovinari a pregătit 54 de cursanți pentru meserii verzi

Centrul RenewAcad din Rovinari pregătește  specialişti în meserii verzi ale viitorului. La Rovinari,  a avut loc evenimentul de marcare a etapei intermediare pentru ținta de 100 de specialiști pregătiți prin cursuri de reconversie profesională și de adaptare la cerințele unei economii sustenabile în creștere, în centrul de pregătire înființat în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

RenewAcad, finanțat de către OMV Petrom și implementat de către Fundația Șanse Egale, cu sprijinul RESS – Renewable Energy School of Skills, reprezintă un program de formare profesională menit să ofere angajaților din domeniul producerii de energie din combustibili fosili competențele necesare pentru a deveni specialiști în meserii verzi, în conformitate cu nevoile actuale ale industriei și cu trendurile globale de dezvoltare sustenabilă.

În cadrul proiectului RenewAcad – Târgu Jiu, progresul este evident și impresionant, proiectul trecând rapid de 50% din target datorită interesului mare arătat prin supra-înscrierea cu până la 3 ori a celor care doresc să facă aceste cursuri. Datorită numărului mare de solicitări și interesului crescut, se are în vedere o posibilă organizare din septembrie 2024 a unei noi sesiuni de instruire, pentru noi grupe de cursanți.

Până în prezent, un număr de 54 de persoane au parcurs cu succes cursurile de formare profesională. Dintre cei 54 de cursanți, 11 dintre aceștia au absolvit studii universitare, în timp ce restul au finalizat liceul sau au parcurs școli postliceale sau profesionale.

În ceea ce privește profilul ocupațional al cursanților, s-a remarcat prezența predominantă a lucrătorilor din domeniul electric: 16 electricieni, electricieni de întreținere și reparații sau cei implicați în exploatarea centralelor și stațiilor electrice. În plus, în grupul de cursanți, s-au regăsit și alte meserii, cum ar fi lăcătuși mecanici (12), operatori (8), conducători de formație (5), precum și specialiști în domenii variate ca ingineri, excavatori, programatori, dispeceri șef de tură combustibil, mașiniști sau șefi de atelier.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *