CEO-ul Enel, Francesco Starace: Sectorul energetic, către o nouă paradigmă dominată de energiile regenerabile. Înotăm în direcția valului…

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Stiri externe
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii CEO-ul Enel, Francesco Starace: Sectorul energetic, către o nouă paradigmă dominată de energiile regenerabile. Înotăm în direcția valului…

„Lumea se schimbă rapid și se confruntă cu o serie de provocări majore: există diferențe enorme de oportunitate și bunăstare între oameni, în timp ce planeta este amenințată de degradarea mediului și schimbările climatice”, a declarat Francesco Starace, CEO-ul Enel, la  sesiunea de deschidere a „UN Global Compact Leaders Summit 2016”, care a avut loc, saptămâna aceasta, la Sala Adunării Generale a ONU din New York, în prezența Secretarului General al ONU, Ban Ki-Moon.

Francesco_Starace-300x200

„Odată cu adoptarea Agendei 2030, în septembrie 2015, am stabilit 17 obiective durabile și o viziune ambițioasă pe termen lung pentru a stimula dezvoltarea durabilă la nivel global. Sectorul energetic, care se află în centrul Agendei, trece, de asemenea, printr-o schimbare semnificativă către o nouă paradigmă dominată de energiile regenerabile, iar această schimbare va continua, indiferent de ceea ce companiile individuale aleg să facă. Acesta este motivul pentru care am decis să înotăm în direcția valului și nu împotriva lui: ne-am schimbat pentru a îmbrățișa viitorul, pentru că, fiind deschiși la schimbare, acest lucru se va materializa în multe oportunități interesante”, a afirmat Starace.

CEO-ul Enel a fost unul dintre cei patru lideri de afaceri care au participat la sesiunea „How to Change a Mindset?”, în cadrul căreia aceștia au vorbit despre importanța schimbării modului nostru de a gândi pentru a înțelege ce stă la baza schimbărilor perturbatoare și pentru a ajuta la realizarea celor mai ambițioase obiective. În timpul discursului său, Starace a subliniat abordarea Open Power adoptată de Enel, care se află la baza strategiei, drept o modalitate de a deschide grupul către inovare, noi parteneriate și implicarea oamenilor, pentru a face față provocărilor cu care se confruntă în prezent sectorul energetic, precum și pentru a permite dezvoltarea socială și economică a comunităților în care grupul activează. CEO-ul Enel a subliniat, de asemenea, implementarea modelului Crearea de Valoare în Comun, care permite combinarea valorilor de business cu cele sociale, prin promovarea implicării părților interesate de-a lungul întregului lanț valoric, de la dezvoltarea afacerii, la inginerie și construcții și operarea și mentenanță, se precizează într-un comunicat al companiei.

UN Global Compact Leaders Summit reunește în fiecare an circa 800 de lideri din mediul de afaceri, societatea civilă și guverne, pentru a discuta și identifica oportunități de acțiune și inovare în jurul obiectivelor de dezvoltare durabilă (SDG) ale ONU.

CEO-ul Enel a fost unul dintre cei patru lideri de afaceri care au participat la sesiunea „How to Change a Mindset?”, în cadrul căreia aceștia au vorbit despre importanța schimbării modului nostru de a gândi pentru a înțelege ce stă la baza schimbărilor perturbatoare și pentru a ajuta la realizarea celor mai ambițioase obiective. Global Compact este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume și se bazează pe angajamentul directorilor de companii de a pune în aplicare principiile universale de durabilitate și de a lua măsuri pentru a sprijini obiectivele ONU. În septembrie 2015, liderii mondiali și-au unit forțele în jurul unei viziuni puternice pentru o lume mai dreaptă, mai prosperă și durabilă, adoptând 17 SDG-uri, care urmează să fie atinse în următorii 15 ani și care cuprind 169 obiective – de la eliminarea foametei și a sărăciei la combaterea schimbărilor climatice și crearea de societăți pașnice. Leaders Summit este o inițiativă a Global Compact, care vizează conectarea, co-crearea și comunicarea oportunităților de afaceri incluse în cadrul acestor SDG, contribuind la transformarea acestor obiective în practici de afaceri responsabile.

În septembrie 2015,  Starace a anunțat intenția Grupului de a contribui la patru dintre cele 17 SDG în cadrul UN Private Sector Forum 2015: Implementing the Sustainable Development Goals. Acestea sunt SDG 7 (asigurarea accesului la energie), cu angajamentul de a promova energie accesibilă, durabilă și modernă, prin intermediul inițiativei sale, ENabling Electricity, de care beneficiază trei milioane de oameni din Africa, Asia și America Latină, până în 2020; SDG 13 (măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora) prin acțiunile grupului de a deveni neutru din punct de vedere al carbonului până în 2050; SDG 4 (asigurarea unei educații de calitate, incluzivă și echitabilă), prin sprijinirea activităților de învățământ pentru 400.000 de oameni până în 2020, prin proiecte similare cu cele deja lansate în Africa și America Latină; și SDG 8 (muncă decentă și creștere economică), prin promovarea unei creșteri economice susținute, durabile și inclusive, dezvoltarea antreprenorială și angajarea pe cont propriu a 500.000 de persoane.

În luna mai 2015, CEO-ul Enel Francesco Starace a fost numit de către Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, în Consiliului Global Compact al ONU, care stă la baza cadrului de guvernanță al inițiativei, contribuind la conturarea strategiei și politicilor și oferind consiliere cu privire la toate aspectele legate de Global Compact, în special cele cu privire la durabilitate.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *