CEO-ul Enel, la Forumul Economic Mondial

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic CEO-ul Enel, la Forumul Economic Mondial

Circa 550 de participanți din 40 de țări și 300 de organizații sunt în aceste zile la Forumul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF), axat pe America Latină, care începe astăzi în orașul columbian Medellin. Sunt prezenți șefi de stat, miniștri și peste 450 de lideri de afaceri – dintre care aproximativ 100 sunt directori generali ai celor mai mari companii din America Latină. Discuțiile se vor concentra asupra modului în America Latină poate face provocărilor socio-economice și politice cu care se confruntă în prezent și impactului așa-numitei „A Patra Revoluție Industrială”, protejând în același timp creșterea economică, sănătatea și grija pentru mediul înconjurător.

CEO Enel Francesco Starace la WEFCEO-ul Enel, Francesco Starace, participă la eveniment în calitate de co-președinte al adunării regionale, cu scopul de a contura agenda de teme și probleme ce vor fi abordate în cadrul întâlnirii de două zile. CEO-ul Enel deține și funcția de co-președinte al Energy Utilities and Energy Technologies Communities, aparținând WEF, funcție în care a fost numit la cea de-a 46-a reuniunea anuală a WEF la Davos-Klosters, în luna ianuarie.

Starace face parte din grupul select de 30 de directori executivi la nivel mondial, care au luat parte la masa de prânz cu șefii de stat participanți la eveniment, și anume președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, și Mauricio Macri, președintele Argentinei. „America Latină se confruntă cu o provocare-cheie: continuarea creșterii economice și dezvoltării în contextul combaterii emisiilor și schimbărilor climatice”, a declarat CEO-ul Enel, Francesco Starace, la întâlnirea de la Medellin. „De asemenea, trebuie să se confrunte cu faptul că persoanele cele mai afectate de schimbările climatice sunt cele forțate să migreze; persoanele cu venituri mici și limitate sau care nu au acces la servicii fundamentale, cum ar fi educația și sănătatea. Principalul obiectiv al Enel  este de a asigura accesul la energie pentru un număr tot mai mare de oameni și energie la costuri competitive, ceea ce este atât durabil, cât și în măsură să protejeze mediul, contribuind, ca urmare, la progresul economic și social. Energia regenerabilă și noile tehnologii ne pot ajuta să atingem aceste obiective, rapid; acest lucru va fi crucial pentru viitorul nostru, deoarece schimbările climatice se întâmplă acum, și le putem combate doar prin eforturi de colaborare, transfrontaliere și intersectoriale, cum sunt cele de la WEF, astăzi”, susține CEO-ul Enel.

Este pentru cea de-a unsprezecea oară când WEF este organizat în America Latină și ce-a de-a doua oară când Columbia găzduiește reuniunea. Grupul Enel este un membru al Forumului Economic Mondial și deține statutul de partener industrial, ce reprezintă acei membri ai Forumului care sunt implicați în mod activ în misiunea sa la nivel industrial.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.