Cerere Eurogas: UE să includă un obiectiv obligatoriu pentru 2030 pentru extinderea biometanului în Pachetul Hidrogen și Gaz

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Cerere Eurogas: UE să includă un obiectiv obligatoriu pentru 2030 pentru extinderea biometanului în Pachetul Hidrogen și Gaz

Eurogas, din care fac parte ACUE și alte 46 de organizații implicate în decarbonizarea industriei gazelor din Europa, au solicitat Uniunii Europene să includă un obiectiv obligatoriu pentru 2030 pentru extinderea biometanului în Pachetul Hidrogen și Gaz.

Biometanul este produs prin purificarea biogazului, proces care-i permite să aibă a proprietăți similare cu cele ale gazului natural. Fiind un combustibil neutru din punct de vedere al carbonului, care poate fi utilizat în infrastructura disponibilă în prezent, biometanul poate contribui în mare măsură la decarbonizarea industriei.

În plus, am mai solicitat includerea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE pentru dezvoltarea tuturor gazelor regenerabile, completat de măsuri concrete care să impună reducerea intensității gazelor cu efect de seră până în 2030, anunță ACUE.

În prezent, biogazele furnizează 21 de miliarde de metri cubi de gaze regenerabile Europei și pot compensa două treimi din cererea viitoare de gaze europene până în 2050 .


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *