CEZ România, invitație la Maratonul Olteniei dedicat prematurilor din Vâlcea

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ România, invitație la Maratonul Olteniei dedicat prematurilor din Vâlcea

maratonulolteniei2015cs

Maratonul Olteniei, eveniment marca CEZ Romania, aflat la cea de-a treia ediție, se desfășoară pe 29 si 30 august, în Parcul Zavoi din Râmnicu Valcea. Participantii la Maratonul Olteniei au ocazia anul acesta să alerge și să pedaleze pentru copiii născuți prematur. Secția de neonatologie a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea va putea oferi și mai multe speranțe la viață, copiilor care se zbat încă din primele secunde pentru fiecare gură de aer, cu sprijinul celor prezenți la marathon.

În România, unu din zece copii se naște înainte de termen. În decursul unui an, în Europa se înregistrează peste 500.000 de nașteri premature, iar în România, rata este de 10%. Țara noastră înregistrează, de asemenea, un record foarte trist: una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantilă din Europa. La secția de neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea se înregistrează anual aproximativ 2000 de nașteri, din care 300 sunt înainte de termen. Cu toate că numărul cazurilor de nașteri premature se situează peste media națională (15%), cele mai recente dotări de care a beneficiat această secție datează din 2007.

Pentru a le acorda acestor copii o șansă în plus, taxele de participare plătite de fiecare dintre cei înscriși la Maratonul Olteniei vor fi completate de CEZ România, organizatorul evenimentului, cu suma de 10.000 de euro destinată sprijinirii secției de neonatologie a Spitalului Județean Vâlcea. Donația va fi utilizată pentru achiziționarea unor echipamente vitale pentru viata micuților: un analizor de gaze în sânge, un bilirubinometru, două lămpi de fototerapie pentru nou nascuți și alte materiale.

Maratonul Olteniei, eveniment marca CEZ Romania, beneficiază de sprijinul Adrem Invest, Țucă Zbarcea & Asociatii, Ciga Energy, Fine Consulting, LeasePlan și Reinvest.

Evenimentul este organizat de Hyper Sport și Padina Fest cu sprijinul Primăriei Municipiului Râmnicu Valcea și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *