Claudiu Butacu, Asociația Solar Decatlon București, EFdeN şi EnergiaTa: „Cred într-un viitor sustenabil, în comunități SMART.Cu multe retehnologizări, reconversii de joburi, adaptabilitate și încredere, cred că putem reuși”

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Claudiu Butacu, Asociația Solar Decatlon București, EFdeN şi EnergiaTa: „Cred într-un viitor sustenabil, în comunități SMART.Cu multe retehnologizări, reconversii de joburi, adaptabilitate și încredere, cred că putem reuși”

InvesTenergy: Mesajul tău, al vostru – al tinerilor viitorii energeticieni către decidenți…

Claudiu Butacu: Noi am început și o să continuăm, voi când?

Foto: Dragoș Asaftei

 „Cred într-un viitor sustenabil, în comunități SMART, utilizând energie curată și cu o tranziție provocatoare către un mixt energetic curat într-un orizont de timp apropiat. Cu multe retehnologizări, reconversii de joburi, adaptabilitate și încredere, cred că putem reuși”. Acesta este crezul lui Claudiu Butacu, Președinte Asociația Solar Decatlon București, Cofondator EFdeN şi EnergiaTa, unul dintre cei 26 de Speakeri și Moderatori care au confirmat prezența la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema „Energie cu responsabilitate”, în data de 7 octombrie.

La invitația InvesTenergy, Claudiu și Mihai Toader-Pasti, Președinte FEL România (CNR-CME), Cofondator energiaTa, reprezentanții unei generații de viitor în energie, vor da startul Conferinței noastre anuale, care se desfășoară sub patronajul ANRE. 
Mai multe informații despre Conferință și înregistrare, găsiți pe site-ul evenimentului: https://evenimente.investenergy.ro/

Întrebat Cum vede situația actuala din sectorul energetic și dacă îl îngrijorează ceva anume?, Claudiu a răspuns:”Când trăiești într-o bulă începi să crezi că poți schimba mentalități, când te întâlnești cu interesele mari ale societății, te lovesti de realitate. Ce înseamnă responsabilitate pentru  tineri – viitorii energeticieni ai României și pentru mine? Suntem ultima generație care putem preveni efectele încălzirii globale. Tânăra generație s-a născut într-o lume cu datorii, atât de resurse naturale, cât și financiare, unde creșterea economicăa stat pe primul loc. Procesele de tip trial and error nu ni le mai permitem: trebuie să acționăm rapid, să inovăm, să respectăm, să nu deranjăm, să nu venim cu propuneri prea îndrăznețe, să ne încadrăm în mai puține minute la prezentări și să asistăm cum formula magică pică din cer. Eu o văd ca pe o provocare uriașă, pusă în brațe fără măcar să fim întrebați, asemenea unei victime cu semne vitale reduse, pe care trebuie să o ținem în viață, cu ustensile vechi, cu proceduri ce nu mai funcționează, cu acces limitat la ajutoarele care se află într-un container în fața noastră, închis cu parola: E PREA SCUMP sau NU E VIABIL ECONOMIC.

Responsabilitatea în energie ne determină să ne gândim la misiunea comună, aceea de a prospera în energie: să fim pregătiți să redefinim sectorul energetic prin inovație, pentru a construi o rețea globală  conectată și SMART, să cultivăm și valorificăm tânăra generație din energie și să fim pregătiți să identificăm sursele de energie când a patra revoluție industrială ne bate la ușă”.

InvesTenergy: Mesajul tău, al vostru – al tinerilor viitorii energeticieni către decidenți…

Claudiu Butacu: Noi am început și o să continuăm, voi când?


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *