Codul rețelei pentru SNT, se vrea din nou modificat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Codul rețelei pentru SNT, se vrea din nou modificat
  • Întâlnire de lucru Transgaz – operatorii de pe piața gazelor

Reprezentanții Transgaz invită operatorii care activează pe piața gazelor naturale, la o întâlnire de lucru pe tema Codului rețelei pentru SNT, ce va avea loc astăzi, 14 martie. Transgaz a transmis Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Gazelor – ANRE propuneri de modificare și completare a Codului rețelei pentru SNT și Ordinului președintelui ANRE nr.1/2016, acestea fiind publicate pe site-ul Autorității în vederea derulării procedurii de dezbatere publică, potriviu unui anunț al companiei.

Reprezentanții Transgaz consideră că această dezbatere ar putea avea un efect pozitiv la formularea opiniilor operatorilor din domeniu pe marginea propunerii SNTGN, contribuind astfel la accelerarea procesului de adoptare a unor decizii legate de revizuirea actelor normative vizate.

platf-echilibrare-300x169-300x169

Transgaz a primit, al începutul anului, o păsuire de la  ANRE pentru aplicarea măsurilor provizorii pentru un nou cod de rețea privind echilibrarea reţelelor de transport gaze naturale. Autoritatea a elaborat un proiect de ordin  ce conține o serie de derogări de la prevederile unora dintre articolele ordinului ANRE nr. 160/2015, pentru o perioadă limitată, respectiv până la data de 1 aprilie 2016, pentru a evita blocajele de natură comercială și financiară care ar apărea în situația neaplicării corecte a prevederilor Codului rețelei. Acum, Transgaz cere o nouă păsuire pentru unele prevederi, respectiv până la data de 1 iulie 2016.

Reprezentanții Transgaz au informat Autoritatea cu privire la problemele pe care le-au întâmpinat după publicarea Ordinului ANRE 160/2015, compania neavând capacitatea de implementare imediată și de determinare a unor dezechilibre zilnice corecte și auditabile.  Practic, nu s-a realizat închiderea lunii decembrie 2015 cu respectarea integrală a prevederilor Ordinului ANRE. Este imposibil să prelucrezi manual, la acest moment, volumul mare de date, până la punerea în funcțiune a unei platforme IT pe deplin funcțională, au susținut reprezentanții companiei.

Citește și:

Transgaz, păsuire la măsurile provizorii! Codul Rețelei pentru Sistemul Național de Transport al gazelor naturale, în stand-by

Epopeea Codul Rețelei intră în al 9-lea an de existență și neaplicare

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *