Comisia Europeană cere României să elimine restricțiile la exportul de energie electrică. A deschis procedura de infringement

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Comisia Europeană cere României să elimine restricțiile la exportul de energie electrică. A deschis procedura de infringement

Comisia Europeană solicită României să elimine restricțiile la exportul de energie electrică și Croației să elimine restricțiile la exportul de gaze naturale.

CE a decis să deschidă o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere către România (INFR(2023)2032) pentru restricționarea exportului de energie electrică printr-o măsură care este incompatibilă cu articolele 35 și 36 TFUE, Directiva (UE) 2019/944 și Regulamentul (UE) 2019/943 privind piața internă a energiei electrice. Comisia consideră că această măsură are un efect echivalent cu o restricție cantitativă la export în sensul articolului 35 din TFUE și nu poate fi justificată în temeiul articolului 36 din TFUE. Din aceleași motive, se consideră că măsura încalcă Directiva privind energia electrică și Regulamentul privind energia electrică menționate mai sus, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

România are două luni la dispoziție pentru a răspunde și a remedia deficiențele identificate de Comisia Europeană. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *