Comitet de Coordonare pentru activitatea minieră la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Comitet de Coordonare pentru activitatea minieră la Ministerul Energiei

La solicitarea ministrului Energiei, Victor Grigorescu, s-a înființat Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră la Ministerul Energiei, cu scopul de a analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale – cărbune și uraniu. Comitetul va propune măsuri de eficientizare și reorganizare, în scopul asigurării cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetică, competitivitate și durabilitate ale României, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Comitetul va fi coordonat de secretarul de stat în ministerul Energiei, Corina Popescu, și va avea în componență specialiști din cadrul ministerului și din fiecare subsector de activitate, reprezentanți ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate și sindicate reprezentative.

Foto2

„Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare și reorganizare pentru a putea menține un mix enegetic echilibrat în Sistemul Energetic Național. Avem nevoie de măsuri urgente și viabile pentru ca acest sector să supraviețuiască, iar specialiștii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluții, ținând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul și de contextul internațional”, a declarat Corina Popescu.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare. În urma acestei întâlniri se vor stabili pașii pentru realizarea obiectivelor propuse.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.