Comitetul de coordonare a cuplării pieței a inițiat o investigație aprofundată a decuplării parțiale din 10 mai

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Comitetul de coordonare a cuplării pieței a inițiat o investigație aprofundată a decuplării parțiale din 10 mai

Comitetul de coordonare a cuplării pieței (MCSC) a inițiat o investigație aprofundată a decuplării parțiale din 10 mai, potrivit unui comunicat al OPCOM.

În timpul procesului de cuplare a pieței din 10 mai a apărut o problemă tehnică care a condus la o decuplare parțială.

  • Țara/Zona de ofertare decuplată din punct de vedere al pieței de SDAC: Slovacia
  • Registrul de oferte decuplat de la procesul SDAC: OKTE
  • Următoarele interconexiuni au fost decuplate de la SDAC: CZ-SK, SK-HU, DE_50Hz-PL/CZ, PL-DE_50Hz/CZ/SK, CZ-DE_50Hz, CZ-PL, SK-PL, DE_50Hz-PL.

Incidentul a fost cauzat de o problemă tehnică la OKTE care a raportat că problema a apărut în sistemul său local de tranzacționare. Problema nu a putut fi rezolvată în timpul alocat de procedurile SDAC și a fost declarată decuplarea partial, prezintă OPCOM în comunicat.

Rezultatele finale ale cuplării pieței pentru părțile care au rămas cuplate au fost publicate la 13:41 CET și au fost confirmate la 13:52 CET. Sistemul comun de cuplare a funcționat conform așteptărilor și a asigurat cuplarea părții rămase a SDAC.

Urmare a acestei situație, MCSC a inițiat o investigație aprofundată. Un raport referitor la decuplare care rezumă rezultatul investigației și potențialele lecții învățate se preconizează ca va fi publicat în viitorul apropiat, precizează OPCOM.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *