Comitetul interministerial în domeniul energiei își începe activitatea. Premierul Ciucă participă la prima reuniune, pe 31 ianuarie. Se prezintă situația actuală a facturilor greșite, un pachet de măsuri de la 1 aprilie și măsuri pentru sprijinirea marilor consumatori

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Comitetul interministerial în domeniul energiei își începe activitatea. Premierul Ciucă participă la prima reuniune, pe 31 ianuarie. Se prezintă situația actuală a facturilor greșite, un pachet de măsuri de la 1 aprilie și măsuri pentru sprijinirea marilor consumatori
  • Președinte al Comitetului a fost numit  Gheorghiță Agafiței, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului

Prima reuniune a Comitetului interministerial în domeniul energiei va avea loc mâine, 31 ianuarie, la ora 14.30, la sediul Guvernului. Primul ministru Nicolae-Ionel Ciucă va participa la această întâlnire a membrilor Comitetului cu reprezentanți ai asociațiilor/organizațiilor de profil și ai sindicatelor.

Președinte al Comitetului a fost numit  Gheorghiță Agafiței, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

La prima reuniune, pe lângă prezentarea unei informări din partea Ministerului Energiei cu privire la situația actuală la nivel national a facturilor de energie electrică și gaze naturale greșite, se va propune și analiza un pachet de măsuri începând cu 1 aprilie. De asemenea, se va propune un pachet de măsuri pentru sprijinirea marilor consumatori.

Premierul Ciucă a decis înființarea Comitetului interministerial în domeniul energiei, structură ce are ca obiectiv identificarea de soluții în vederea limitării creșterii prețurilor la energie. Principalele atribuții ale Comitetului interministerial sunt stabilirea cauzelor creșterii prețurilor la energie și evidențierea posibilelor soluții aplicabile pe termen scurt, mediu și lung, în vederea limitării creșterii prețurilor la energie.

Membrii Comitetului interministerial în domeniul energiei sunt reprezentanți ai Cancelariei Prim-Minsitrului, SGG, Ministerului Energiei, Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor, Agenția Națională pentru Resurse Minerale. La reuniune vor participa și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, ANRE, OPCOM, BRM.

Surse guvernamentale ne-au precizat că există un interes foarte mare din partea companiilor din sectorul energetic, asociațiilor/organizațiilor patronale și sindicale pentru a participa la reuniunile acestui comitet. Potrivit acestora, au fost convocați la prima întâlnire, cu statut de invitați permanenți, un număr de 23 de reprezentanți ai instituțiilor de profil.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *