Compania AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Investiția este de un miliard de euro

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Compania AE SOLAR va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Investiția este de un miliard de euro

Compania AE SOLAR a anunțat, la o întâlnire cu premierul Ciucă, că va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România, valoarea totală a investiției fiind de un miliard de euro.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei AE SOLAR și ai Rețelei Universităților de la Marea Neagră.

Sursă foto: Guvernul României

În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european. Reprezentanții companiei au confirmat că vor operaționaliza prima fază în acest an, anunță Executivul, printr-un comunicat.

La nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului, se precizează în comunicat.

În privința modalităților de a susține dezvoltarea aplicabilității investiției de amploare, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție.

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, citat în comunicatul Guvernului.

AE Solar este producător german de panouri solare, cu o prezență în peste 95 de țări.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *