Compania de foraj Dafora – în insolvență, cu pierderi de 21 milioane euro

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Compania de foraj Dafora – în insolvență, cu pierderi de 21 milioane euro

Reducerea contractelor de foraj, ca urmare a scăderii investiţiilor petroliere sub presiunea unui petrol mai ieftin, precum și lipsa banilor pentru plata amenzii către Consiliul Concurenţei şi a obligațiilor către stat au fost motivele intrării în insolvență, în luna iunie, a companiei de foraj Dafora Mediaş, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean.

Dacă în primul semestru 2014 avea un profit net de 4,9 milioane lei, acum societatea înrtegistrează pierderi de 92,77 milioane lei (21 milioane euro), după ce afacerile s-au redus cu 61%, potrivit Mediafax. Activele companiei s-au diminuat cu 58%, de la 288,7 milioane lei la 121,5 milioane lei, reiese di  raportul semestrial al Dafora. Numărul angajaților a fost redus cu 44%, de la 562 de persoane la 316, ca urmare a măsurilor de restrcturare implementate pentru optimizarea activităţii.

La începutul anului, Consiliul Concurenţei a sancționat patru companii de foraj – printre care și Dafora – cu amenzi de 3 milioane de euro pentru comportament anticoncurenţial într-o serie de licitaţii organizate de Romgaz.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *