Compania irlandeză Petroceltic s-a retras din România

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Compania irlandeză Petroceltic s-a retras din România

Irlandezii de la Petroceltic International au vândut activele deţinute în Romania către GVC Investment BV, transmite Reuters.

Petroceltic a vândut integral Petroceltic Romania, care deţine licenţele de operare pentru blocul 27 Muridava şi blocul 28 Est Cobălcescu către GVC Investment.În urma tranzacţiilor, Petroceltic a ieşit integral de pe piaţa din România, relatează Mediafax în ediţia on-line.

Compania petrolieră irlandeză a comunicat că subsidiara sa a achiziţionat participaţiile partenerilor săi Sterling Resources Ltd şi Beach Energy Ltd în zăcămintele din România, înainte vânzării (pe 12 iunie). Transferul participaţiilor a fost aprobat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM).

„Vânzarea pune capăt activităţii Petroceltic în apele româneşti ale Mării Negre. Acest proces de dezangajare face parte din strategia noastră de a ne concentra eforturile pe activele de producţie şi dezvoltare şi de a ieşi din operaţiunile de explorare de mare risc. Ne-am retras din România şi Kurdistan şi ne concentrăm pe activităţile de explorare din Egipt şi Italia”, a declarat într-un comunicat directorul general al Petroceltic, Brian O’Cathain, citat de Mediafax.

Petroceltic a anunţat încă din februarie că intenţionează să îşi restrângă operaţiunile de explorare din România, Bulgaria şi Grecia şi să subcontracteze unele licenţe în Italia şi Egipt, în cadrul unui program de reducere a costurilor operaţionale şi a cheltuielilor de capital.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *