Companiile investesc în viitoarele generații de specialiști în energie. Hidroelectrica va acorda 50 de burse studenților și elevilor care vor să lucreze în cadrul societății

Publicat pe Categorii CSR, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Companiile investesc în viitoarele generații de specialiști în energie. Hidroelectrica va acorda 50 de burse studenților și elevilor care vor să lucreze în cadrul societății

Hidroelectrica va acorda 50 de burse private de studii: 30 de burse pentru studenți și 20 de burse pentru elevi înscriși la cursuri de zi în anul școlar/universitar 2018-2019, care doresc să reușească într-o carieră în domeniul energetic și vor avea astfel posibilitatea să lucreze în cadrul companiei.

Pot primi burse studenți ai facultăților cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic și electromecanic, precum și de contrucții hidrotehnice, economic, juridic, IT. Elevii trebuie să fie înscriși  în învățământul profesional și tehnic preuniversitar cu profil energetic și electromecanic.

Compania a demarat organizarea selecției pentru acordarea celor 50 de burse, anunțul fiind publicat pe propriul site.

Pentru a fi admiși la interviul de selecție, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții obligatorii:

  • să fie studenți înscriși la cursurile la zi la una din specialitățile menționate anterior și să îndeplinească condițiile de înscriere în anul al III-lea de sudiu;
  • să fie elevi ai unui liceu/colegiu tehnologic, înscriși la cursurile de zi la una din specialitățile menționate și să îndeplinească condițiile de înscriere în clasa a XI-a;
  • să facă dovada promovării tuturor examenelor din anii de studiu;
  • media de absolvire să fie de minim 8,00 și media la purtare, pentru elevi, să fie 10;
  • să nu primească o altă bursă din partea unei societăți, organizații sau instituții de stat, alta decât instituția de învățământ superior la care a fost admis sau de la Ministerul Educației, cu excepția burselor cu caracter social.

Dosarele de înscriere vor fi transmise la sediul Hidroelectrica până la data de 31 august 2018, urmând ca lista cu candidații admiși pentru interviul de selecție să fie publică la data de 17 septembrie. În perioada 15-19 septembrie, Hidroelectrica va stabili lista cu elevii/studenții admiși pentru primirea burselor.

Compania are în derulare un proiectul de responsabilitate socială denumit ”Hidroelectrica viitorului”, aflat la a doua ediție, care se desfășoară sub deviza “600 de șanse pentru viitor”. Este un program ce se desfășoară timp de 4 ani, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin care compania urmăreste educarea tinerilor în spiritul muncii și prezentarea unor oportunități de carieră prin popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic. Hidroelectrica se implică astfel în formarea elevilor din învățământul profesional și tehnic, cu speranța ca unii dintre aceștia să decidă să devină energeticieni.

Și Nuclearelectrica a anunțat că va acorda 25 de burse pentru studenții din anii III și IV de la Universitatea Politehnica București. Fiecare bursă este în cuantum de 2000 lei/lună. Iar studenții de la Universitatea din Petroşani vor primi burse de la Complexul Energetic Oltenia dacă decid că vor să lucreze în cadrul companiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *