Complexul Energetic Hunedoara primește ajutor de stat individual

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Complexul Energetic Hunedoara primește ajutor de stat individual

Astăzi, 27 mai 2015, Guvernul României a aprobat, prin ordonanță de urgență, în data de 27 mai 2015, mecanismul privind acordarea unui ajutor de stat individual pentru salvarea Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A.. Acțiunea a fost autorizată prin Decizia Comisiei Europene nr. C (2015) 2652 final, din 21.04.2015, cazul SA41318-România, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri. .

Potrivit documentului aprobat astăzi, Ministerul Finanțelor Publice va putea acorda, la solicitarea societății, un împrumut, în tranșe, în limita a 167 de milioane de lei pentru o perioadă de șase luni, cu titlu de ajutor de stat individual de salvare, sumele fiind destinate acoperirii necesarului de lichidități.

Ajutorul de stat individul de salvare va avea destinații clare, urmând ca modul de organizare a decontărilor și de verificare a destiției sumelor să fie stabilit, în condițiile legii, prin ordin emis de ministrul energiei, întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri.

Prima tranșă, în sumă de 98476,90 milioane lei se va acorda cu respectarea prevederilor Articolului 5 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 11/2015 privind acordarea unui împrumut Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A. din venituri realizate din privatizare.

CE Hunedoara va angaja consultant international pentru planul de restructurare

Imediat după publicarea Ordonanței de Urgență, Complexul Energetic Hunedoara va lansa anunțul privind procedura de angajare a consultantului internațional care va elabora în cel mai scurt timp, planul de restructure al societății, document ce urmează a fi notificat C.E. în vederea autorizării, informează ministerul.

Ulterior autorizării de către Comisia Europeană, ajutorul de stat individual de salvare se va transforma în ajutor de stat de restructurare și va fi gestionat cu respectarea normelor naționale comunitare în materie de concurență.

CE Hunedoara ”Avem în vedere implementarea unui plan de restructurare a societății care să permită menținerea acesteia pe piața de energie națională. Complexul Energetic Hunedoara a luat deja măsuri de organizare a activității pe șapte centre de cost în vederea monitorizării constante a lichidităților, raționalizarea cheltuielilor, monitorizarea zilnică a fluxurilor de trezorerie și evaluarea efectelor asupra debitorilor și creditorilor săi.”- a declarat domnul Andrei Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *