Conferința Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța. Oportunități pentru tinerii ingineri din Dobrogea

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Conferința Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța. Oportunități pentru tinerii ingineri din Dobrogea

Cea mai mare și cea mai modernă refinărie din sud estul Europei, singurul producător de energie nucleară și combustibil nuclear din România, operatorul de transport și sistem din România care asigura funcționearea SEN în condiții de maximă siguranță și stabilitate, cea mai inovatoare companie din domeniul materialelor de construcții și una dintre cele mai importante companii din domeniul energiei eoliene din România. Acesta este decorul în care au oportunitatea de a se dezvolta profesional inginerii din Dobrogea, aflați la început de carieră.

Filiala București Tineret a Societății Inginerilor Energeticieni din România, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, organizează în perioada 8-9 noiembrie 2019, în incinta Universității, evenimentul „Conferință: Carieră în industria energetică 2019, ediția Constanța”.

Ajunsă deja la ediția cu numărul doi în Constanța (a opta ediție a acestui tip de eveniment), conferința se bucură de susținerea companiilor naționale și internaționale ce activează pe plan local. Ținând cont de feedback-ul pozitiv al ultimei ediții la Constanța, primit atat din partea studenților, principalii beneficiari ai acestui eveniment, cât și din partea Universității și a companiilor, nevoia unui astfel de eveniment este evidentă. Presiunea lipsei forței calificate de muncă, apăsătoare pe umerii companiilor energetice dar și dorința tinerilor de a-și începe cariera într-un mediu propice dezvoltării lor profesionale este principalul motiv care ne-a determinat să organizăm un astfel de eveniment, asigurând un cadru și o atmosferă destinsă pentru aceste întâlniri, spun organizatorii.

Programul acestei ediții se întinde pe o perioadă de două zile. Cele aproximativ 100 de persoane înscrise online până în acest moment vor asista la deschiderea evenimentului, la care sunt invitați Dl. Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu – Prorector al Universității Ovidius din Constanța, Dl. Prof.univ.dr.ing. Ionel Nicolae – Decan al Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul UOC, D-na Conf. univ. dr. Viorica Popescu – Decan a Facultății de Științe Aplicate și Inginerie din cadrul UOC și Cînepă Irina-Maria – Coordonator Resurse Umane a Ligii Studenților Universitatea „Ovidius” din Constanța.

La conferință își vor prezenta oportunitățile de carieră companiile: Rompetrol, Nuclearelectrica, Transelectrica, Celco și Wind Technicians (Monsson). Pentru maximizarea interacțiunii dintre angajatori și participanți, complementar prezentărilor, va fi susținut un workshop („Refinery Fundamentals & Economics”- Rompetrol) dar la fel de importante vor fi și pauzele de networking, unde standurile  partenerilor devin puncte de atracție.

Din acest eveniment, marca SIER București Tineret, nu vor lipsi vizitele tehnice. Sâmbătă, 9 noiembrie, 25 de norocoși vor vizita Fabrica Celco, companie ce se implica activ în dezvoltarea tinerilor dar și în implementarea unor proiecte inovatoare de eficiență energetică. În același timp, alte 25 de persoane vor avea ocazia să viziteze stația cu cel mai mare nivel de tensiune din Romania, Isaccea.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați programul evenimentului, disponibil pe pagina web a evenimentului: http://www.tineret.sier.ro/cie2019ct/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *