Conferința RESInvest: Fotovoltaicele, cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Conferința RESInvest: Fotovoltaicele, cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030

Energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România în anul 2030, potrivit speakerilor prezenți la conferinţa  „RESInvest – dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate”.

„Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030”, a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, citează Agerpres.

„Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în 2030. Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România”, a susţinut Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), scrie Agerpres. „Estimăm în scenariul optimist că vor fi create 54.000 de locuri de muncă în România, în sectorul solar, iar în scenariul pesimist-moderat 25.000 de locuri de muncă”, a mai spus Bălan, la  conferința RESInvest.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *