Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu firmele sancționate pentru trucarea licitațiilor Transgaz

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential Consiliul Concurenței a câștigat procesele cu firmele sancționate pentru trucarea licitațiilor Transgaz

Câștig de cauză pentru Consiliul Concurenţei în toate procesele cu companiile sancţionate pentru trucarea a două licitaţii organizate de S.N.T.G.N. TRANSGAZ Mediaş. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil sancţiunile aplicate, în anul 2012, de Consiliul Concurenţei companiilor S.C. T.M.U.C.B. S.A. şi MOLDOCOR, CONDMAG şi INSPET, se menționează într-un comunicat al instituției de concurență.

Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care cele patru companii au formulat recursuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care le-a respins ca nefondate.

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Condmag şi INSPET pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale constând în participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie public „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi” organizată de TRANSGAZ în anul 2009. CONDMAG S.A. a fost sancţionată cu amendă de 4.548.658 lei (aprox.4% din cifra de afaceri realizată în anul financiar 2011.), iar S.C INSPET S.A. cu 7.296.204 lei (4% din cifra de afaceri realizată în anul financiar 2011). S.C. MOLDOCOR S.A. şi S.C. T.M.U.C.B. S.A.au fost amendate cu 2.235.028 lei (500.000 euro)şi, respectiv, cu 11.384.975 lei (2,5 milioane euro) pentru realizarea unei înţelegeri în scopul participării cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică „Conductă de transport gaze 20’’ Giurgiu Ruse” organizată în anul 2011.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *