Consiliul Concurenței: Se caută un vicepreședinte și trei consilieri de concurență

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Consiliul Concurenței: Se caută un vicepreședinte și trei consilieri de concurență
  • Candidaturile se pot depune până pe 15 iulie

Consiliul Concurenței și ANRE – doua instituții cheie în România – funcționează de o lungă perioadă de timp cu echipe incomplete de conducere. Chiar dacă reprezentanții celor două instituții au arătat că se descurcă în formulă restrânsă, regulamentul de organizare și funcționare a autorității  române de concurență, respectiv autorității de reglementare în domeniul energiei impun un număr de membri care să asigure deciziile importante pentru dezvoltarea unui mediu concurenţial normal, precum și pentru asigurarea unui cadru de reglementare optim pentru sectorul energetic.

consiliulconcurDupă mai bine de un an de tergiversări, în cazul ANRE se așteaptă în continuare votul în Plenul Parlamentului pentru candidații propuși de comisiile de specialitate pentru șefia instituției.

La Consiliul Concurenței, Colegiul Consultativ a anunțat declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de demnitate publică vacante în cadrul Consiliului Concurenţei, respectiv: un mandat vicepreşedinte și trei mandate de consilieri de concurenţă. Mandatele supuse procedurii de selecție au o durată de 5 ani.

În prezent, conducerea Consiliului Concurenței este asigurată de: Preşedinte – Chiriţoiu Bogdan – Marius, Vicepreședinte –  Neagoe Otilian, care au fost reconfirmați în funcții pentru mandate de câte 5 ani în 2015.

Candidații interesați vor depune, până la data de 15 iulie, o scrisoare de intenţie pentru ocuparea funcţiei vacante, menţionând expres mandatul pentru care candidează, și un doasr de înscriere. În cazul în care o persoană candidează pentru mai multe funcţii vacante, se va include câte o scrisoare de intenţie pentru fiecare dintre funcţiile vacante pentru care aceasta candidează, se precizează în anunțul Cosniliului Concurenței.

După verificarea dosarelor de înscriere, din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor de numire prevăzute de Legea Concurenţei nr. 21/1996, republicată, candidații selectați vor susține un interviu în faţa membrilor Colegiului Consultativ. Desemnarea candidaţilor în cadrul şedinţei Colegiului Consultativ se va face prin vot secret. După finalizarea procedurii de desemnare, candidaţii selectaţi vor fi propuşi pentru a fi numiţi membri ai Consiliului Concurenţei. În conformitate cu art. 15 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată numirea membrilor Plenului Consiliului Concurenţei se realizează de către Preşedintele României, la propunerea Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei, cu avizul Guvernului şi după audierea candidaţilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.