Continuă numirile surprinzătoare în energie… Andreea Lambru, șefă la ANRM

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Continuă numirile surprinzătoare în energie… Andreea Lambru, șefă la ANRM
  • Secretar general adjunct al Guvernului, Lambru a fost numită săptămâna trecută, membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Ioana-Andreea Lambru este super promovată în Guvernul Grindeanu. Secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, a fost numită recent membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica și, mai nou, va prelua coordonarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale – ANRM.

Potrivit deciziei primului-ministru Sorin Grindeanu, publicată vineri în Monitorul Oficial, secretarul de stat Ioana-Andreea Lambru ”exercită atribuţiile de coordonare a activităţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, (…) semnează toate documentele necesare în vederea exercitării atribuţiilor”.  ANRM gestionează resursele de petrol, resursele minerale şi fondul geologic national. ANRM are următoarele atribuţii principale: negociază şi stabileşte, împreună cu ceilalţi concedenti ai domeniului public al statului clauzele şi condiţiile acordurilor petroliere, ale licenţelor şi permiselor miniere, încheie astfel de acorduri, licenţe şi permise şi reglementează derularea operaţiunilor petroliere şi a activităţilor miniere prin norme, regulamente şi instrucţiuni tehnice emise în aplicarea actelor normative în vigoare.

Absolventă a Universității Româno-Americană, Relații Internaționale Financiar Bancare, Ioana-Andreea Lambru are 32 de ani și  a fost, în perioada 2009-2011, şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care era în acea perioadă secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE. În noiembrie 2012, a fost numită secretar general adjunct al Guvernului, post din care a fost eliberată din funcţie în iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta.

La începutul anului, premierul Grindeanu l-a eliberat pe Gheorghe Duțu din functia de președinte al ANRM, acesta fiind înlocuit de Aurel Gheorghe, care a fost șef al Directiei Generale Gestionare, Evaluare, Concesionare Resurse din cadrul Agenției.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Continuă numirile surprinzătoare în energie… Andreea Lambru, șefă la ANRM”

  1. Niste dobitoci. Isi bat joc de tot domeniul energetic. E clar ca vor sa faca praf tot ce a mai ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.