Convenție RADET-ELCEN–Romgaz: gazele pentru iarnă, achitate în avans

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Convenție RADET-ELCEN–Romgaz: gazele pentru iarnă, achitate în avans

A fost semnată o convenție între RADET, ELCEN și Romgaz privind justificarea avansurilor de plată agreată de Primăria Municipiului București pentru repartizarea a 417 milioane de lei, pentru achitarea gazelor pentru întreaga perioadă de iarnă. Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

gaze„Aceste fonduri, aproape o sută de milioane de euro, vor fi folosite exclusiv pentru asigurarea stocului necesar de gaze pentru funcționarea la parametri necesari a regiei de furnizare a agentului termic RADET „, a precizat edilul general, scrie Agerpres.

Firea a dat asigurări în ce privește furnizarea apei și a căldurii în București pe perioada iernii.

„Din analiza făcută, nu există temeri în ce privește o eventuală intrare în faliment a RADET. Ne concentrăm în momentul de față pe ceea ce înseamnă activitatea curentă. (…) Creanțele care sunt născute înainte de deschiderea procedurii (…) urmând să fie declarate de către creditori și trecute într-o listă a acestor creditori și urmând să fie tratate printr-un plan de reorganizare pe care noi îl estimăm ca fezabil (…) după aproximativ 12-16 luni”, a declarat reprezentantul administratorului judiciar, Gheorghe Piperea , potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.