Copiii din Ferentari au pictat postul de transformare Enel

Publicat pe Categorii CSR, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Copiii din Ferentari au pictat postul de transformare Enel

Copiii din cartierul Ferentari din București au avut posibilitatea să participe la ateliere de creație şi grafitti în cadrul proiectului City of Energy, lansat în anul 2011 de către Enel România pentru a da culoare oraşului cu ajutorul artiştilor urbani. Proiectul a sărbătorit al şaselea an de existență printr-un eveniment special, desfăşurat în cartierul Ferentari.

Grafitti final 2

Astfel, în perioada 31 august – 2 septembrie, copiii din comunitate au avut posibilitatea să participe la ateliere de creație şi grafitti organizate de Policy Center for Roma and Minorities. În zilele de 3 și 4 septembrie toți participanții la ateliere și-au demonstrat talentul prin pictarea postului de transformare Enel din Aleea Livezilor nr. 46, fiecare dintre micii artiști având ocazia să-și expună propria creație pe postul de transformare. Ȋn compania artiştilor graffiti  Spsh, Vadio şi Neon, copiii s-au jucat cu compozițiile geometrice, au desenat formele abstracte ale personajelor preferate şi au învățat modalități creative în care pot combina culorile. Artiştii care s-au alăturat cauzei au un portofoliu impresionant în grafitti şi arta de stradă. Spsh a intrat în atenția publicului la sfârşitul anilor ’90 şi este pasionat de grafică, stickere de pereți, canvas şi fotografie. Vadio este recunoscut pentru imaginația lui impresionantă, ajungând de la schițele făcute pe caiet în şcoala generală la opere complexe în care combină creativ forme şi culori. Neon este un artist al literelor stilizate şi lucrează fie cu multe culori, fie în constraste de alb şi negru.

Realizare grafitti 1

Reprezentanții Enel spun că postul de transformare din Aleea Livezilor se alătură celor 26 de posturi pictate în programul City of Energy, şi marchează o istorie de 6 ani în care instalațiile industriale ale Enel au fost oferite comunităților din Bucureşti, Constanța şi Timişoara ca suport pentru arta urbană. Acestea au fost transformate din simple construcții gri în adevărate picturi care înfrumusețează zonele în care sunt amplasate, dar în același timp spun și povestea comunităților din care fac parte.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *