Corina Popescu a fost aleasă Vicepreședinte al Eurelectric, Uniunea Industriei Energetice care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Corina Popescu a fost aleasă Vicepreședinte al Eurelectric, Uniunea Industriei Energetice care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă
  • Eurelectric organizează , săptămâna viitoare, Power Summit 2021. Corina Popescu este Speaker alături de liderii din industria energetică europeană
  • InvesTenergy este singurul Partener Media din România al evenimentului de referință pentru sectorul energetic european

Astăzi, 20 mai, Corina Popescu, CEO Electrica S.A, a fost aleasă Vicepreședinte al Eurelectric, asociație ce reprezintă peste 3.500 de companii de producție, distribuție și furnizare a energiei electrice din Uniunea Europeană.

Corina Popescu va face parte din echipa noului președinte ales al Eurelectric – Jean Bernard Levy, director general al Grupului francez de utilități EDF, și va ocupa funcția de vicepreședinte, alături de Leonhard Birnbaum, CEO al companiei de furnizare a energiei electrice E.ON Germania. 

„Prezența în conducerea uneia dintre cele mai prestigioase și importante uniuni ce reprezintă sectorul energetic la nivel european este o mare onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Eurelectric este principalul partener de dialog al Comisiei Europene pentru sectorul energetic, iar conducerea uniunii reprezintă interesele tuturor membrilor săi. Prezența unui român în conducerea Eurelectric pune România pe harta celor mai importanți actori din acest domeniu la nivel comunitar. Schimbările climatice nu mai reprezintă doar o dezbatere științifică, iar efectele negative ale acestora se pot vedea în viața noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea cred că oamenii sunt conștienți de necesitatea acțiunilor imediate pentru combaterea schimbărilor climatice. În fața unui proces care are ca scop dezvoltarea sustenabilă a societății în care trăim, informarea populației are o importanță majoră, în special în țări care nu sunt suficient de puternice din punct de vedere economic pentru a susține o tranziție lină. Obiectivele ambițioase în materie de mediu ale Pactului ecologic european vor putea fi realizate doar printr-un efort comun si un schimb continuu de experiență între statele care au aderat la Green Deal si care s-au angajat la așezarea propriilor economii și societăți pe o traiectorie durabilă”, a declarat Corina Popescu, cu ocazia alegerii sale în bordul Eurelectric.

Noul vicepreședinte al Eurelectric, Corina Popescu va fi alături de liderii din industria energetică europeană la Power Summit 2021 organizat de Eurelectric, ce va avea loc în perioada 25 – 28 mai. Se anunță discuții interesante despre progrese, bariere care trebuie depășite și oportunități ce apar pe măsură ce începe Deceniul Electric.

InvesTenergy este singurul Partener Media din România al evenimentului de referință pentru sectorul energetic european

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/corina-popescu-ceo-electrica-alaturi-de-liderii-din-industria-energetica-europeana-la-power-summit-2021-organizat-de-eurelectric-discutii-interesante-despre-progrese-bariere-care-trebuie-depasite/

Misiunea Eurelectric, considerat principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice, este aceea de a contribui la dezvoltarea şi creșterea competitivității industriei energiei electrice şi de a asigura o reprezentare eficientă a industriei în rândul partenerilor strategici şi o promovare a rolului unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în evoluția societății.

Corina Popescu ocupă funcția de Director General al companiei Electrica pentru o perioadă de 4 ani, începând cu anul 2019, anterior ocupând funcția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Începând cu anul 2007, și-a desfășurat activitatea în sectorul privat în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV Petrom. Între 2015 și 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

Eurelectric este Uniunea Industriei Energetice care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă, cu sediul la Bruxelles. Este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice. Eurelectric reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea și competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relațiilor publice și promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societății europene. IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric, fiind cea mai veche organizaţie din domeniul energiei din România (înființată în 1926).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Corina Popescu a fost aleasă Vicepreședinte al Eurelectric, Uniunea Industriei Energetice care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă”

  1. Este o mare onoare și oportunitate, ca glasul energeticii românești să fie luat în considerare. Calde felicitări D-nei Corina Popescu !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *