Corina Popescu pleacă de la Transelectrica. Va conduce Electrica Muntenia Nord

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Corina Popescu pleacă de la Transelectrica. Va conduce Electrica Muntenia Nord

Schimbată de la șefia Transelectrica la începutul lunii în curs, Corina Popescu a decis să se retragă din Directorat. Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” informează acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu prevederile Contractului de Mandat nr. C69/16.03.2018 și cu cele înscrise în comunicarea înregistrată la nivelul Companiei sub nr. 21522/18.05.2018, doamna Georgeta – Corina POPESCU a solicitat retragerea din calitatea de membru al Directoratului, începând cu data de 01 iunie 2018.

Surse din piața energiei susțin că, urmare a unui proces de selecție competitivă, Corina Popescu va fi directorul general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord – Electrica.

Citește și: Specialiștii nu au susținere politică. Corina Popescu, schimbată de la șefia Transelectrica

Fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu a fost numită, la finele lunii martie 2017, în funcția de membru în Directoratul Transelectrica, ca urmare a unei proceduri de selecţie demarate în a doua parte a anului trecut, prin intermediul unui expert independent, cu respectarea prevederilor OUG 109/2011 privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, pentru ocuparea postului vacant de membru în directorat.

Georgeta Corina Popescu, de formație inginer energetician – a absolvit Universitatea Politehnica București, cu master în Energetică –  a fost Secretar de Stat în Ministerul Energiei în Guvernul Cioloș, membru în CA Electrica. A deținut poziția de Șef Departament Power Assets în cadrul OMV Petrom, timp de 4 ani fiind și directorul Sucursalei București a OMV Trading GmbH Viena Austria. Popescu a lucrat la E.ON România de pe poziția de Director Reglementări și Supraveghere Piața Energie Electrică, la E.ON Moldova Furnizare – ca Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică și a fost Șefă Serviciu Distribuție la Electrica. Cariera profesională și-a început-o la Renel și apoi la Conel.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *